Tolsma Consult

Medisch Advies op maat

Wie

Monique Tolsma-Piegza studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, behaalde in 1987 haar artsdiploma en werkte aansluitend als arts-assistent in het Academisch Ziekenhuis te Maastricht op de afdelingen algemene heelkunde en thoraxchirurgie.

 

In 1990 maakte ze bewust een overstap naar de sociale geneeskunde waarin ze op diverse locaties werkzaam was tot 2004. Gedurende deze periode rondde ze met succes zowel de opleiding tot verzekeringsarts als tot bedrijfsarts af.

 

In 2004 verlegde ze haar aandachtsgebied naar de particuliere sector en startte ze haar werk als medisch adviseur bij Interpolis. Ze volgde de opleiding bij de GAV, de Nederlandse Vereniging voor adviseurs in Particuliere verzekeringszaken, en werd in 2007 ingeschreven als RGA, register geneeskundig adviseur.

 

Medio 2008 vestigde ze zich als zelfstandig medisch adviseur waarbij ze voornamelijk adviseert aan behandelaars van schade, zoals (letsel-)schade-experts en schadebehandelaars, optredend voor een verzekeringsmaatschappij of voor de aansprakelijk gestelde partij.

 

Daarnaast is ze werkzaam als docent, verzorgde onder meer docentschappen in het kader van de opleiding tot verzekeringsarts bij de NSPOH. Ook verricht ze verzekeringsgeneeskundige onderzoeken en expertises, tevens medische keuringen voor de rechtbank.

 

Als nevenactiviteiten is Monique onder meer de voorzitter van de onderwijscommissie van de GAV en maakt ze deel uit van de programmacommissie van de beroepsopleiding voor verzekeringsartsen van de NSPOH.

 

Uiteraard is Monique aangesloten bij diverse wetenschappelijke beroepsverenigingen zoals de NVVG, KNMG, NVAB en de GAV.